Apple се готви да отвори първия си физически магазин в Индия,

...
Apple се готви да отвори първия си физически магазин в Индия,
Коментари Харесай

Apple планира да отвори първия си физически магазин в Индия

Apple се готви да отвори първия си физически магазин в Индия, където има производствена база.

Компанията разгласи откриването на своя търговски обект в малко изказване в сряда, като сподели, че възнамерява да посрещне клиенти във финансовия и търговски център на Мумбай. Предишният проект да отвори магазин в страната през 2021 година беше провален от пандемията от ковид.
-->
В продължение на години Apple и други задгранични търговци на дребно бяха лимитирани да основават магазини в страната, в случай че не доставят най-малко 30% от суровините на локално равнище, което ги принуждаваше да разчитат на локални сътрудници. Това се промени през 2019 година, когато индийското държавно управление облекчи някои капиталови правила.

През 2020 година компанията започва онлайн магазин в Индия, позволявайки на клиентите да купуват нейните артикули и също по този начин за първи път да персонализират избрани устройства.

Главният изпълнителен шеф Тим Кук по-рано уточни смисъла на стартирането на лична комерсиална мрежа в страната, като сподели: „ Не желая някой различен да ръководи марката вместо нас. “

Тя усили доста износа си от страната предходната година, като броят на iPhone, създадени и доставени от Индия, се е нараснал с 65% през 2022 година спрямо миналата година, съгласно Counterpoint Research.

Apple за първи път стартира да създава iPhone там през 2017 година Но през последните месеци разшири производството, откакто претърпя съществени усложнения във веригата за доставки в континентален Китай, който съставлява по-голямата част от производството на смарт телефони.

Двама от водещите договорни производители на Apple, Foxconn и Wistron, бяха най-бързо разрастващите се производители в Индия през последното тримесечие на 2022 година, съгласно Counterpoint.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР